4 ötlet, hogy igazi halloweeni hangulatot varázsolj otthonodba pár okosizzó segítségével

Az okosotthon alapvető célja, hogy segítse és megkönnyítse a mindennapi életünket, de kihasználhatjuk képességeit különleges alkalmakkor is. Megidézheted a halloweeni  hangulatot akkor is, ha még csak az otthonokosítás kezdetén jársz – és ehhez nem kell más, mint néhány okosizzó és pár apróság. Nézzük, hogyan lehet az okosotthon Halloween estéjén a dekoráció középpontjában.

Az időtakarékos megoldás

Ha nem szeretnél különösebben sok időt tölteni a dekorációval, de mégis halloweeni hangulatot szeretnél, fókuszálj az általános hangulatvilágításra. Nem kell mást tenned, mint beszerezni pár okosizzót, becsavarni az általad kiválasztott lámpákba. Állítsd be rajta, hogy fekete, narancssárga, lila, fehér, zöld színek váltakozzanak rajta, és máris minden halloweeni színekben pompázik. Egyes gyártók előre felkészültek a Halloweenre, így elég egy mobil applikáción keresztül kiválasztanod a halloweeni hangulatot.

A tökfaragóknak

Az okosizzókat beüzemelheted a töklámpásodban is, ehhez egy kisebb asztali lámpára lesz szükséged (ami belefér a tök belsejébe), illetve néhány apró változtatásra faragás során. Fontos, hogy amikor nekilátsz a tökfaragásnak, akkor a tök alján vágj lyukat, ne a tetején (akkorát, amin befér a lámpa). Ezen keresztül szedd ki a tök belsejét, faragd ki a kiválasztott mintát. A nehezén már túlvagy, most már csak annyi a teendőd, hogy beállítod az izzón a Halloween színeket, és ráhelyezed a töklámpást az okos lámpádra. Arra ügyelj, hogy az izzó ne érintkezzen a tök belsejével és ne eresszen levet az izzóra és a lámpatestre, ezt elérheted egy egyszerű átlátszó csomagoló papírral, amit az izzó fölé teszel. Kezeld úgy, mintha gyertya lenne benne: ne hagyd magára!

Ha nem szeretsz faragni, de szeretnél saját töklámpást csinálni

Tökfaragás helyett készíthetsz töklámpás mintájú lampiont. Ha szeretnél kicsit kézműveskedni, vehetsz fehér lampiont, rajzold rá a neked tetsző mintát (színes izzóknak hála, nem kell befestened narancssárgára). Ha készen vagy, tedd fel a plafonról lógó lámpára, tedd bele az okosizzót és élvezd a hangulatot. Itt megnézheted, hogy mi hogyan készítettük el.

A kísértetkastély megszállottjainak

Vegyél (vagy ragassz össze) akkora papírokat, amik beborítják az ablakokat. Vágj ki rajtuk különféle mintákat, például boszorkányokat, szellemeket, csontvázakat, majd ragaszd fel az ablakra. Tegyél az ablakba vagy a szobába okosizzós lámpát a korábban említett színbeállításokkal. Kívülről máris olyan az ablakod, mint egy kísértet kastély.

Nemcsak a világítás lehet segítségedre az okosotthonodban, ha a halloweeni hangulatról van szó. A kísérteties ajtócsengőtől a beszélő töklámpásokig rengeteg dologgal feldobhatod a hangulatot az okosotthonod és egy kis kreativitás segítségével. És még több lehetőséget rejt a karácsonyi dekorációk terén – de ezzel még várjunk pár hetet.