Érdekel az okosotthonok világa?

Szívesen tanulnál tőlünk? Nézd meg weboldalunkat is!

Az LG megvette a Homey-t!

Az LG Electronics bejelentette, hogy megszerezte az Athom 80%-os részesedését.

Piacrengető felvásárlás

Az LG Electronics, amely már most is jelentős szereplő az okos otthon technológiában a ThinQ platformra építve, mostantól az Athom Homey operációs rendszerét és annak tízéves technológiai fejlesztéseit is végzi. Az Athom alapítói, Stefan és Emile, továbbra is vezető szerepben maradnak, biztosítva a vállalat víziójának és értékeinek folytonosságát.

Hogyan tovább Homey?

Az LG tervei között szerepel, hogy a Homey technológiáját integrálja saját termékeibe, ezáltal növelve az okos otthon eszközök konnektivitását és funkcionalitását. Az LG termékei, beleértve a háztartási eszközöket és televíziókat, mostantól képesek lesznek közvetlenül kihasználni a Homey operációs rendszer előnyeit.

Az LG ThinQ-alapú háztartási eszközök integrációja a Homey rendszerével csak az első lépés. Az energia menedzsment területén történő együttműködés új és jobb otthoni energiagazdálkodási megoldásokat fog hozni mind az LG, mind a Homey ügyfeleinek. A WebOS mélyebb integrációja lehetővé teszi, hogy az LG televíziók még központibb szerepet töltsenek be az ügyfelek okos otthonában.

Az Alapítók és az LG nyilatkozatai

Az LG Platform Üzleti Központjának ügyvezető alelnöke, Jung Ki-hyun, elmondta: „Nagyon lenyűgözött minket az Athom által a Homey-val létrehozott technológia, platform és csapat. Az Athom felvásárlása várhatóan növeli alapvető üzleti értékünket és alapot nyújt az okos terek ökoszisztéma üzletágának.”

Stefan Witkamp, az Athom alapítója és kereskedelmi igazgatója hozzátette: „Az LG nemrégiben jelentős beruházásokat hajtott végre az okos terek és az AI megoldások terén, és büszkék vagyunk arra, hogy részei lehetünk ennek az innovatív, jól teljesítő vállalatnak. Alig várjuk, hogy az LG-vel együttműködve jobb okos otthon megoldásokat hozzunk létre egyre több felhasználó számára – akár a Homey, akár az LG termékei révén, vagy mindkettő egyedi kombinációjával.”

Emile Nijssen, az Athom alapítója és kreatív igazgatója kijelentette: „Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a Homey legyen a világ legjobb adatvédelmi szempontból első okos otthon platformja. Az LG-hez tartozva nagyban segít minket abban, hogy víziónkat még több felhasználóhoz eljuttassuk – mind jelenlegi, mind új módon. Ügyfeleink kiváló minőséget és innovációt várnak el tőlünk, mind meglévő, mind új termékek esetében, és izgatottan várjuk, hogy ezen dolgozhassunk.”

Az LG Electronics és az Athom együttműködése jelentős lépés az okosotthon piacon. Az Athom technológiai újításai és az LG globális ismertsége együtt biztosítják, hogy az okos otthon megoldásaik új szintre lépjenek.

Ez az új fejezet nemcsak a két vállalat számára ígéretes, hanem a globális okos otthon piac egészének is, hiszen a technológiai szinergiák és innovációk révén jobb felhasználói élményt nyújtanak mindenkinek.