Okosotthon aggregátor

Otthonunkban számos gyártó különböző termékei találhatóak. Ahhoz, hogy az egyes eszközöket egy platform alól vezérelhessük, általában vagy egy közös nyelvet kell ismerniük az eszközöknek vagy egy központon keresztül tartják a kapcsolatot egymással. Ez a bejegyzés az utóbbiról, az okosotthon aggregátorokról szól.
Nem, nem az áramfejlesztők okosotthonba illesztéséről fogunk beszélni. Az aggregál szó itt, mint “összegyűjt, egésszé szervez” szerepel és arra utal, hogy ezeknek az eszközöknek a szerepe a különböző gyártóktól származó eszközök egy paltform alá, egy alkalmazás alá gyűjtése és közös kezelése.

Az okosotthonról gyakran elmondják, hogy távolról lehet irányítani vele az otthonunkat, de attól az a távvezérelt otthon nem lesz túl okos, hiszen mi magunk leszünk azok, akik az egyes jelzésekre – például magas otthon a hőmérséklet – elindítjuk a megfelelő eszközöket – például a légkondícionálót. Ráadásul ha ezt 10-12 alkalmazás között váltogatva kell megtennünk, akkor mi vagyunk az otthonunk rabszolgái és nem az otthonunk van értünk.

A Queen – Radio Gaga című számához készült videóklippben az “ember a gépben”

Mik azok az okosotthon aggregátorok?
Miért használunk okosotthon aggregátorokat?
Matter – az okosotthon aggregátorok vége vagy éppen a reneszánsza?