Napvitorlák és karos napellenzők szélvédelme

A napellenzők szerepe a ház körül

Nyári időszakban a napsütés a legnagyobb élmény, amit mind várunk évről évre. Ha viszont arról van szó, hogy ehhez kapcsolódóan milyen feladataink vannak, akkor bizony ez is felkerül a megoldandó feladatok listájára. 

Az erős és huzamos napsütés igazi kihívást okoz a klímák számára. Ha a klíma is direkt napsütésben van, akkor önmagában a szerkezet is rendkívüli módon felmelegedhet és ez problémát okoz a működésében. 

A ház körül is lesznek olyan területek, amiknek nem tesz jó, ha közvetlen és huzamos napsütésnek van kitéve. Legyen az a kiskert a ház mellett, vagy épp a gyerekeink homokozója, vagy a terasz, ahová szeretnénk kiülni délután sziesztázni.

Az árnyékolás a megoldás!

Akárcsak a saját kényelmünk érdekében, ugyanúgy kellhet eljárni a fűtési-hűtési feladatokat ellátó rendszereinkkel kapcsolatban is. 

Ha a folyamatosan erős napsütésnek kitett eszköz elkezd nem megfelelően működni, akkor sok esetben orvosolni tudjuk a felmerült problémákat azzal, ha biztosítjuk az eszköz számára is a megfelelő árnyékolást. 

Árnyékolás szempontjából viszont már jóval több lehetőség áll rendelkezésünkre, így itt is megtalálhatjuk majd azt a megoldást, ami egyrészt a feladatot is ellátja, de ráadásul nekünk is tetsző módon, olyan kialakítással, anyaghasználat mellett, amilyet szeretnénk. 

Legelőször is egy határozott csoportosítással kezdjük a személyes igényeinkre szabást: napellenzőt, vagy napvitorlát szeretnénk?

A cikk folytatását a Legrand partner klub oldalán olvashatod.