Blog

Érkezik az Aqara U200-as okoszár megoldása a Kickstarter-re! Matter kompatibilis Apple Home Key tanúsítás folyamatban utólag is telepíthető, “retrofit” (Yale Linus és Nuki okos zárakhoz hasonlóan) ezüst és fehér színekben, különböző előlapokkal NFC és ujjlenyomat olvasós, BLE pin keypad Kívülről a zár nem látszik, hagyományos módon, kulccsal bármikor nyitható Keypaddal egy “szettben” érkezik, most 189 $-os “kickstarteres” áron 4 db AAA méretű elemmel, vagy állandó betáppal(12-24 V DC) is működik Az alábbi linken találjátok meg

Egy okos érzékelő, azon kívül, hogy képes mérni a talaj nedvességtartalmát, tudja követni a nap járását, ezzel a napszakokat, a páratartalom változását és a talajban lévő tápanyagokat is. Ezek az eszközök magukban is hasznosak, de ezt megsokszorozhatjuk, ha már meglévő okos eszközökkel összehangoljuk, illetve telefonnal összekötjük, mivel így applikáción keresztül is vezérelhető lesz. Összességében munka helyett élményt csinál a kertészkedésből.

A kertautomatizálás egyik alapköve az önműködő öntöző-rendszer, aminek segítségével nem kell foglalkoznod azzal, hogy mikor kell locsolni és mikor nem. Az okos öntöző-rendszerek ugyanúgy használhatóak egy kis virágosládához, mint egy hátsó kerthez. Előre be lehet ütemezni, hogy mikor locsoljon, vannak olyan modellek, amik ennél szofisztikáltabbak és tudnak még pár extra dolgot. Azonban, ha ténylegesen ki akarjuk használni az itt rejlő lehetőségeket, érdemes párban használni egy érzékelő egységgel.

Egy okos időjárás-állomás olyan eszközök összessége, amelyekkel követni tudjuk a hőmérsékletet, légnyomást, szélsebességet és irányt, a csapadékot, illetve akár az ultraibolya sugárzás mértékét is. Több, mint alkalmas a saját kis időjárás jelentésünk elkészítéséhez, és kihozza a maximumot a kertben már telepített okoseszközökből, ha beintegráljuk a rendszerbe. Az, ha tudjuk milyen időjárásra számítsunk, nemcsak a kertben tud segíteni, hanem mindennapi életünket is rendkívül megkönnyíti.

A kert megvilágításának 3 célja van: Megvilágítani a házhoz, fészerhez, illetve ültetvényekhez vezető utat. Növelni a biztonságot a telek kevésbé vagy egyáltalán nem megvilágított részein. Biztosítani a növényeknek a megfelelő fénymennyiséget az optimális növekedéshez Az automatikus világítást beprogramozhatod egy időrend szerint, de használható különböző érzékelőkkel kombinálva is.

A robotporszívóhoz hasonlóan az okos fűnyírók kiveszik a fáradalmas munkát az egyenletből, és ezzel kiiktat még egy hetente elvégzendő feladatot. Ezek az eszközök dizájnos megjelenésükön kívül azért is igazán kiválóak, mert elemmel működnek, illetve rendben tartják a gyepet. Kisebb pengékkel heti többször is megnyírják a füvet, ezzel frissen tartva kertet. Emellett a sűrűbb vágások által lehullott fű természetes tápanyagot biztosít folyamatosan a talajnak is, emellett nem kell foglalkoznod a levágott fű eltakarításával.

A biztonság növelése mindenképpen ott kell legyen az otthon-automatizálási lista tetején, ebben kiemelten fontosak a kertben telepített eszközök. Például vegyük a nem rég említett fényeket, ha ezeket mozgásérzékelőkkel kombináljuk, könnyen megijeszthetünk egy tilosba készülő vagy tilosban járó betörőt. Nem elhanyagolható az sem, hogy ha elutazol, bármikor rá tudsz nézni a kertedre, illetve a lakásodra.

A kert automatizálása mindenképp legyen a fejedben, ha otthonodat okosítod! Akár egy kis csereped van az ablakban, akár egy nagy kert a ház mögött, rendkívül sok terhet tud levenni a válladról, csökkenti az ökolábnyomodat, Creative eco, environmental care, earth day concept. Barefoot footprint made of natural green moss, flowers and butterfly on blue background.