Amazon Halo Rise – Ágymelléki mindenes

Sokunkat érint a minőségi alvás hiánya: recsegő ágy, az ágyon landoló macska és számtalan más zavaró tényező keserítheti meg az alvással töltött időnket és lehet hatással a másnapi teljesítményünkre. Az új Amazon Halo Rise segít a pihentetőbb alvásban azzal, hogy az alvással töltött időnkről pontos információt ad: az alvás milyenségéről a környezet állapotáig.

A Halo Rise eszközt az Amazon 2022. őszi rendezvényén jelentették be. Ez a gyűrű alakú eszköz az alvás monitorozók, az okos ébresztőórák és a reggeli ébresztő fényt kombinálja egy eszközzé. Az eszközben lévő MI megtanulja a dfelhasználó alvási szokásait, szakaszait, a szobában lévő hőmérséklet és páratartalom értékeket is figyeli a fényértékek mellett. Fontos megjegyezni, hogy nincs benne kamera vagy mikrofon, bár lehet Alexaval társítani, az elkészítésekor a magánszféra védelmét tartották szem előtt.

A Halo Rise öt tulajdonsága teszi az eszközt hatékonnyá:

  • Jelenlét érzékelés: Az érzékelők csak akkor aktiválódnak, amikor valaki a közelben van.
  • Elsődleges felhasználó követése: A Halo Rise a hozzá legközelebb lévő felhasználó adatait rögzíti, az “ágyszomszédunk” forgolódásait figyelmen kívül hagyja.
  • Alvási előkészületek érzékelése: A Halo Rise meg tudja állapítani, ha a felhasználó aludni készül, és nem csak ül az ágy szélén, esetleg könyvet olvas vagy éjszakába nyúló sorozatmaratont tart.
  • Alvási fázis besorolás: Az éjszaka során tett apró mozgások alapján megállapítja a felhasználó alvási fázisait.
  • Okos ébresztőóra integráció: Ahelyett, hogy egy konkrét ébredési időpontot állítana be a felhasználó, egy időtartományt ad meg. A Halo Rise akkor ébreszti fel a használóját, amikor a legéberebb alvási fázisban van, ezzel csökkentve a reggeli kábultságot.

Az okos ébresztőóra integráció kombinálható az ébresztő fénnyel, amely a napkeltét utánozza, így természetesebb ébredési élményünk lesz és nem kell felriadnunk a vekker reggeli csörömpölésére.