Amazoné az iRobot

Az Amazon bejelentette, hogy 1,7 milliárd $ összeget fizet az ikonikus Roomba robotporszívókat gyártó iRobot-ért.

Az Amazon ezzel a felvásárlásával tovább erősíti a háztartási robot portfolióját, illetve az okosotthon platformjához gyártó cégek sorát. Az utóbbi időben rákapott az Amazon a felvásárlásra, hiszen az iRobot mellett a One Medical amerikai egészségügyi szolgáltatót (3,9 milliárd dollárért) valamint a Metro-GoldenMayer filmstúdiót (8,45 milliárd dollárért) is begyűjtötte az idei évben.
Az iRobot felvásárlásáról úgy nyilatkoztak, hogy nem kívánják a jelenlegi ügyvezetőt, Colin Angle-t leváltani az estleges sikeres felvásárlás után sem.

“Mióta belevágtunk az iRobot-ba, a csapatunk célja olyan innovatív és prkatikus megoldások megalkotása amelyek megkönnyítik a vásárlóink életét, mint a Roomba robotporszívók és az iRobot OS” nyilatkozta Colin Angle . “Az Amazonnal osztjuk azt a nézetet, hogy az átgondolt innovációkkal az emberek még többet tehetnek az otthonukért, így nem tudnék jobb helyet mondani a csapatomnak, a munkánk folytatására. Nagy izgalommal tölt el, hogy az Amazon részei lehetünk és hogy mit építhetünk együtt a vásárlóinknak az elkövetkező években”