husvet

Húsvét az okosotthonban

Számos tippet olvashatunk arról, hogy a halloween-i és a karácsonyi hangulat megteremtésében hogyan lehet segítségünkre az okosotthon, de arról kevés szó esik, hogy Húsvétkor mi mindenre használhatjuk. A húsvéti hagyományaink jelentős részében nem vagy csak minimális szerepet kap az okosotthon. Nem fogja helyettünk elkészíteni a tökéletes húsvéti sonkát, és bár okos illat diffúzorral virágillatot varázsolhatunk a lakásba, de ez nem vetekedhet a frissen szedett nárciszok illatával. Ezek mellett azért van pár terület, ahol tényleg van hozzáadott értéke az okosotthonunknak a húsvéti hangulat elérésében, és tökéletesen kiegészítik a húsvéti dekorációnkat és a szokásainkat.

Húsvéti fények

Ha a húsvéti csokinyulak újjászülethetnek furcsa kinézetű rénszarvasként karácsonykor, mi miért ne hasznosíthatnánk a karácsonyi világítást húsvéti dekorációként? Ha változtatható színű fényeink vannak, akkor a megfelelő színek beállításával pillanatok alatt húsvéti hangulatot varázsolhatunk. Érdemes a lila, fehér, piros, rózsaszín, kék és zöld különböző árnyalataiból kiválasztani a hozzánk legközelebb állót. Ezeket a színeket beállíthatjuk az étkező asztal fölött is, így máris megteremthetjük a hangulatot a vacsorához.

Húsvét reggel

A reggeli rutinunkat egy kis módosítással húsvéti reggellé változtathatjuk. Ha felhúzódtak a redőnyök, a szokásos ébresztő zene helyett húsvéti dalok indulnak el. A hangasszisztens elárulja, milyen idő várható, ami alapján eldönthetjük, hogy a gyerekeknek a lakásban vagy kint rendezzük meg a tojásvadászatot.

Ha kimentünk a konyhába a reggelihez elengedhetetlen főtt tojás elkészítéséhez segítségül hívhatjuk a hangasszisztensünket időmérőként, de kipróbálhatjuk Alexa „cook perfect egg” skilljét is, hogy megtanuljuk a tökéletes tojásfőzés titkait.

A tojásvadászat

Amellett, hogy a kapucsengőt beállíthatjuk egy húsvéti dallamra, kiválaszthatunk egy különleges dallamot, ami azt jelzi, hogy kezdődik a tojásvadászat (mint amikor a karácsonyi dallam jelzi, hogy érdemes bepillantani a fa alá). A zene hallgatását folytathatjuk a kertben is, ha vannak kültéri hangfalaink.

Ha a rossz idő miatt a lakásban kell elrejteni a tojásokat, a zene mellett feldobhatjuk a keresést, ha a rejtekhelyeket időnként színes fényekkel világítjuk meg.