Legyen világosság avagy világítási megoldások otthon

Otthonunkban a megvilágítás nagyon fontos szerepet játszik, legyen az természetes fény, általunk nem jósolható fényviszonyokkal, vagy általunk befolyásolható különféle világítási megoldásokkal.

A kétezres évekig jellemző volt, hogy a legtöbb szobában csak az általános világítás illetve az olyan feladatfények, mint az íróasztalon lévő olvasólámpa vagy a hálószobában lévő éjjeli lámpa biztosította a világítást. Napjainkban egyre több helyen jelennek meg különböző fényforrások, azokat különböző módon csoportosíthatjuk és alkothatunk belőle világítási képeket.

A világításunknak inmár nem csak az általános világítás és a feladatfények a részei hanem a hangulat fények, a dekorációs megvilágítások is.

Nem csak fel le kapcsolunk, hanem dimmelünk, színhőmérsékletet állítunk, színeket változtatunk.

Ezeket nem egyesével akarjuk kapcsolni és beállítani, hanem a beállított állapotuk között egyetlen gombnyomással szeretnénk váltani. Legyen az meghitt vacsora, karácsonyi készülődés vagy hétvégi lazulás a TV előtt, a pillanatnyi világítási állapotot tároló világításképek.
A világításképek nem csak azt tárolják, hogy melyik fényforrás van bekapcsolva, hanem azt is, milyen intenzitással világít, milyen színhőmérsékletet esetleg színt állítottunk be.

Az eseményekhez kötött világítási képeket szabadon alakíthatjuk, álljon itt néhány tanács a megfelelő világítás megalkotásához:

A cikk folytatását a Legrand partner klub oldalán olvashatod.