Mit okosíthatunk?

Ha listát kellene írnunk arról, hogy milyen eszközöket tudunk otthon automatizálni, valószínűleg a világítás, a fűtés, a hűtés, a légtechnika, az árnyékolás, a multimédia, a biztonságtechnika és számos háztartási eszköz kerülnének a listára. De miben segíthet nekünk, ha ezeknek az eszközöknek az okosítására költünk?

  • A lakás hőmérséklete igényeid szerint automatikusan változik a kinti és benti hőmérséklet alapján akár az egész házban egyszerre akár szobánként is, így kellemes idő lesz a lakásban, amikor fáradtan hazaérsz a munkából.
  • Ébredhetsz minden reggel a kedvenc számodra, a Multiroom hangrendszer segítségével pedig a zene követni tud az egész lakáson keresztül, bármerre jársz.
  • Otthonodat mindig biztonságban tudhatod, ha többkamerás riasztórendszerrel van felszerelve, az okos zár pedig lehetővé teszi, hogy soha többé ne felejtsd el bezárni az ajtót, ha elmentél otthonról.
  • Nem kell aggódnod, hogy elzártad-e otthon a csapot indulás előtt. A ház nemcsak tűzjelzővel van felszerelve, így otthonod azonnal jelezni fog, ha vizet érzékel, és el is zárja a vízbemenetet.
  • A nyári melegben az otthonod úgy állítja be az árnyékolókat, hogy a tűző nap ne süssön be az ablakokon, de megfelelően világos legyen a szobában.
  • Okosotthonodat a beállított automatizmusok mellett telefon és hangasszisztens segítségével is vezérelheted.
  • Beltéri és kültéri okoskonnektorokkal szinte bármilyen eszközt okosíthatsz a lakásban, így minden reggel friss kávé várhat a konyhában.
  • A kültéri és beltéri világítás úgy működik, ahogy Te szeretnéd, például felkapcsol a kinti világítás sötétedéskor vagy éppen a nappali fényei váltanak színt, amikor elindítasz egy filmet.

Valószínűleg még oldalakon át folytathatnánk ezt a listát. Van, akinek ez túl sok, van, akinek már túlzás, és van, aki teljesen más elvárásokkal indulna neki. Éppen ezért fontos, hogy ha úgy döntesz, hogy okosotthont szeretnél, az elején gondold át, hogy Te mit vársz az okosotthonodtól, ha egy igazán jól működő rendszert szeretnél kiépíteni.