Érdekel az okosotthonok világa?

Szívesen tanulnál tőlünk? Nézd meg weboldalunkat is!

A Shelly Group új sebességbe kapcsol

A Shelly termékeket gyártó Allterco Robotics 2022-ben 46 millió Euro-s bevételt könyvelhetett el az okosotthon eszközein, Dimitar Dimitrov, a cég ügyvezetőjének célja, hogy 2026-ra 200 millió Euro-s bevételt generáljanak. Az ambíciózus cél megvalósítását a Platform-as-a-Service/Platform-on-Chip koncepcióval kívánják elérni éz ezzel az IoT chip gyártók piacára lépnének.
“Látni szeretném az első “Powered by Shelly” matricával ellátott háztartási nagygépet!” – nyilatkozta Dimitar Dimitrov. A cégcsoport névváltásának (Allterco-ból Shelly Group) és részleges átszervezésének hátterében az IoT chip piac felforgatását célzó tervek állnak, amely a cég az Expessif Systems-zel közösen tervezett és gyártott chipjeire épített Platform-as-a-Service szolgáltatásra támaszkodik.
A Shelly okosotthon eszköz márka sikere töretlen a hobbisták és a telepítő szakemberek között is, az idei évre 51%-os forgalom és nyereség növekedést várnak.
A cég a WiFi- és Bluetooth-protokoll alkalmazásának kombinációjára alapozta termékportfolióját, ezzel tartva alacsonyan a termékek árát és biztosítva az egyszerű csatlakoztathatóságot. A termékcsaládban relék, dimmerek, redőnyvezérlők, hőmérők, nyitásérzékelők, füst-, szén-monoxid és gáz szenzorok, vízbetörés érzékelők és népszerű fogyasztásmérő megoldások találhatóak.

Az idei legfontosabb projektjük egyértelműen egy Shelly-márkájú mikrokontroller fejlesztése, amit az Exrepssif Systems fog gyártani nekik. A gyártók az első termékek megjelenése óta együttműködnek, a közös chip gyártása logikus következő lépés. Az Allterco Robotics tervei szerint nem csak a saját termékportfoliójukba építik be ezeket a chip-eket, de a háztartási kis- és nagykészülék gyártóknak is szeretnék ezt és a hozzá kapcsolódó platformot értékesíteni. A termékcsalád célcsoportja azok a gyártók, akik one-stop-shop megoldással szeretnék letudni az okosotthonba építhetőség kérdését. Nem csoda, ha ismerős a recept, a Tuya pont ilyen megoldásokat kínál a gyártóknak, így a legfőbb riválisnak ez a platform számít.